Lietuvos Mokslų Akademijos apdovanojimas

Lietuvos Mokslų Akademijos apdovanojimas


Lietuvos Mokslų Akademijos ekspertų komisija gruodžio 1 d. 2021 m. paskyrė man 1-ąją vietą už Europos kvantinės savaitės edukacinės sesijos organizavimą Lietuvoje.

Praeitais metais, Lietuvoje, kaip ir visoje Europoje, pirmą kartą įvyko „Europos Kvantinės Savaitės” edukacinė sesija. Renginį inicijavo Europos Komisija kartu su kvantinių technologijų konsorciumu „Quantum Technologies Flagship“. Taigi, 2020-tieji metai buvo itin svarbūs, nes jie buvo atidarymo metai. Džiaugiuosi, kad man pavyko!

 

Skaitykite LMA puslapyje

 

 

 

Pasiekti rodikliai


26 Europos Sąjungos šalys

Pasižiūrėjus į dalyvaujančių šalių žemėlapį matosi, kad įsitraukė net 26 Europos Sąjungos valstybės. Ir Lietuva buvo vienintelė Baltijos šalių atstovė šiame renginyje. Pasiruošimo metu išryškėjo kiekvienos valstybės prioritetinės kryptys. Kalbant apie Lietuvą, malonu paminėti, kad interaktyviose paskaitose dalyvavo ne tik mokyklos, bet ir įvairių įmonių atstovai, studentai (doktorantai), suaugusiųjų mokyklos, profesinio rengimo centrai. Tokio teletilto pagalba susijungėme nuo Vilniaus link Rokiškio, Panevėžio, Zarasų link Klaipėdos, t.y. per visą Lietuvą! 

Paskaitos įrašas

Europhysics news

Prie mūsų prisijungė virš 1 400 dalyvių iš skirtingų Lietuvos kampelių – tokį aukštą rodiklį pavyko pasiekti tik mūsų šalyje ir apie tai net parašė „Europhysics news“ žurnalas!

„Europhysics News“ žurnalo 2021 metų antrajame numeryje skaitykite – naujojo EPS prezidento Luc Begré apžvalgą apie numatomas naujoves, „EPS Young Minds“ Lietuvos skyriaus prezidentės   M. Mackoit-Sinkevičienės straipsnį.

Skaitykite straipsnį čia

Tąsa didesniu mastu

2022 m. balandžio 14 d. jau paskelbta „Pasauline Kvantine diena“ ir Lietuva prie to prisidėjo. Šiuo metu virš 65 šalių susijungė ir ruošiasi šiam įvykiui, dalyvauja Caltech, Birmingham, Oxford ir Lietuvos mokslininkai. Malonu būti Lietuvos atstove, malonu būti kvantinių technologijų Ambasadore. Šiais metais plėsimės, vyks mokslo-meno parodos, keliausime į skirtingus miestus, sukursime į žaidimą panašią aplinką eksperimentams. Taigi, darbų daug! Dėkoju akademikams už šį įvertinimą. Dėkoju Fizinių ir technologijos mokslų centrui, EPS Young Minds ir Lietuvos fizikų draugijai už pagalbą! Ir toliau tarnaukime kilniai mokslo idėjai!

Pasaulinė kvantinė diena

Galerija


 

Leave a Reply