Užduok klausimą prof. Michio Kaku

Konkursas. Užduok klausimą prof. Michio Kaku


Nemoku ilgai slėpti naujienų, kai esu be galo laiminga! Taigi, vakar įvyko lemtingas pokalbis, o mano drąsa kaip visata neturi ribų. Šansas iš tūkstančio! Šį rugsėjį imsiu ekskliuzyvinį interviu iš prof. MICHIO KAKU. Interviu pamatysite Mokslo Sriubos rubrikoje „Fizika prie kavos”. Neužilgo paskelbsiu didįjį konkursą Lietuvai: galėsite atsiųsti savo klausimus profesoriui ir loterijos būdu išrinksiu tam tikrą jų kiekį ir užduosiu interviu metu. Dovanų gausite jo knygą su autografu!

Tiems kas nežino, prof. M. Kaku yra šiuolaikinės fizikos ikona. Jo tyrimų sritys: stygų teorija, supersimetrija, supergravitacija, kvantinė lauko teorija ir t.t. Jis yra vienas garsesnių mokslo populiarintojų, prirašomas greta prie tokių pavardžių kaip Neil deGrasse Tyson, Brian Cox, Stephen Hawking ir t.t. Žmogus, kuris įkvėpė stoti į fiziką net kelias fizikų kartas. Labai kviečiu VU Fizikos fakulteto studentus atsiųsti man klausimų, KTU fizikus, visus fizikos mylėtojus ir t.t

Prizai

Laimingieji, kurių klausimus ištrauksime loterijos būdu ir užduosime prof. M. Kaku, bus apdovanoti jo knyga su autografu.

Interviu parodysime LRT Plius Mokslo sriubos rubrikoje „Fizika prie kavos“, klausimų autoriai bus paminėti.

Svarbu

  • Klausimų lauksime iki 2022 m. rugsėjo 1 d.
  • Klausimai neturi būti per ilgi.
  • Galite atsiųsti daugiau negu vieną klausimą.
  • Galite užduoti bet kokį klausimą, iš bet kurios mokslo, ar gyvenimo srities.
  • Klausimai neprivalo būti tiesiogiai susiję su mokslu.

Konkurso partneriai

Vilniaus universitetas, VU Fizikos fakultetas, Lietuvos fizikų draugija ir Fizinių ir technologijos mokslų centras

Konkurso sklaida

Mokslo sriuba, LRT Plius, Vilniaus universitetas

Organizatorius

Vadovų konferencija „EBIT“

Prof. Michio Kaku – šiuolaikinio fizikos pasaulio ikona, vienas iš plačiausiai pasaulyje pripažintų mokslo atstovų ir populiarintojų, bestselerių autorius, futuristas, vienas iš stygų teorijos bendrakūrėjų, visko teorijos tyrinėtojų. Žmogus įkvėpęs stoti į fiziką ne vieną fizikų kartą.

 

 

Leave a Reply